WhiteBox Paydaşlar için Şikayet Mekanizması
Tedarik Zincirlerinde İnsan Hakları ve Sürdürülebilirlik Raporlaması
WhiteBox Hakkında
WhiteBox nedir?
İnsan Hakları
Neden raporlamalısınız?
İyileştirici
İşletmeler, şikayet raporları veya potansiyel ya da fiili sorumluluk ihlali belirtileri varsa düzeltici önlemler alarak halihazırda meydana gelmiş ihlalleri ele almalıdır.
Önleyici
Şirketler bulunan riskleri önlemeli ve gelecekte benzer ihlalleri önlemek veya bu tür sorunların tekrarlanma riskini azaltmak için önleyici tedbirleri uygulamaya koymalıdır.
Denetim
Şikâyet prosedürleri şirketlerin sadece sorunları düzeltmelerine olanak sağlamakla kalmaz, aynı zamanda risk yönetimi ve durum tespiti çabalarının ne kadar etkili olduğuna dair değerli geri bildirimler de sağlar. Bu geri bildirim, risk yönetimi ve durum tespiti stratejilerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için çok önemlidir.
Kişisel Etki
Kendi Çalışma Koşullarınızda ve Ortamınızda İyileştirmelerToplumsal Etki
daha geniş topluluk ve çevre için iyileştirmelerWhiteBox'taki raporlarınız nasıl olumlu eyleme dönüşür?
Adım 1
Rapor GönderimiAdım 2
Rapor AlımıAdım 3
İnceleme & DeğerlendirmeAdım 4
İlgili Taraflara İletilmesiAdım 5
Eylem Planının HazırlanmasıAdım 6
Eylemlerin UygulanmasıAdım 7
İzleme & DeğerlendirmeAdım 8
Geri Bildirim & Sürekli İyileştirmePaydaşlar, alınan eylemler hakkında geri bildirimde bulunmaya teşvik edilir. Bu geri bildirim, önlemlerin etkinliğini değerlendirmek ve şirketin risk yönetimi ve özen süreçlerinde iyileştirilmesi gereken alanları belirlemek için çok önemlidir.
Adım 9
Kapanış & Pozitif EtkiNeden Whitebox?
WhiteBox'ta raporları kim yönetir?
Şikayetler
Alman Tedarik Zinciri Özen Yükümlülüğü Yasası'na göre, Şikayet Raporları ile ilgilenenler zamanında hazır bulunmalı, tarafsız hareket etme garantisi sağlamalı, bağımsız olmalı ve talimatlara bağlı olmamalı (çıkar çatışması olmamalı), gizliliği korumakla yükümlü olmalı ve uygun şekilde eğitilmelidir.
İhbarcılık
AB İhbar Direktifi'ne göre, İhbar Raporlarını İşleyenler bağımsız olmalıdır. Ayrıca, şirketler, diğer (operasyonel) görev ve sorumlulukların çıkar çatışmalarına yol açmamasını ve işleyenlerin gerekli uzmanlığa sahip olmasını sağlamalıdır.
Rapor Oluşturulur
Raporlama Portalına Erişin
Form Türünü Seçin
Prosedür Türünü Seçin
Politikaları Gözden Geçirin & Kabul Edin
Kullanıcı Bilgilerini Sağlayın
Raporlanan Şirket & Çalışma Sahası Bilgilerini Girin
STK Temsilciliğini Belirleyin
Doğrudan & Dolaylı Müşterileri Dahil Edin
Olay Ayrıntılarını Sağlayın
Raporu & Feragatnameleri İnceleyin
Raporu göndermeden önce, paydaşlar tüm girilen bilgileri doğruluk açısından gözden geçirme fırsatına sahiptir. Bu adım, tüm ayrıntıların doğru olduğunu ve raporun olayı kapsamlı bir şekilde ele aldığını doğrulamak için önemlidir. Gözden geçirme, çözüm sürecini geciktirebilecek hataları ve eksiklikleri önler. Seçimlerinize ve seçeneklerinize bağlı olarak, prosedüre dahil ettiğiniz şirketlerin ek feragatnameleri ve politikalarını da görebilirsiniz.
Başarılı!
Doğu Avrupa
Tekstil
Güneydoğu Asya
Gıda ürünleri
Güney Amerika
Madencilik
Batı Avrupa
İnşaat
Güney Afrika
Madencilik
Orta Doğu
İnşaat